9 TIPP, HOGY STRESSZMENTES LEGYEN AZ ESKÜVŐSZERVEZÉS
2018. augusztus 28. írta: K. Virág Viki

9 TIPP, HOGY STRESSZMENTES LEGYEN AZ ESKÜVŐSZERVEZÉS

Mivel nagyon szerettétek az esküvős sorozat korábbi részeit, és időközben eszembe jutott még néhány gondolat ezzel kapcsolatban, arra gondoltam, hogy ezeket is megosztom veletek. Hátha ad egy kis támogatást, vagy lelki löketet azoknak, akik éppen most szervezik az esküvőjüket. Jöjjön 9 tanács, amiket jó lett volna, ha valaki nekem is elmond anno, amikor elkezdtük a szervezést.

3_1.jpg


1, Óriási közhely, tudom, de akkor sem árt ismételni: Ne engedd, hogy mások mondják meg, milyen legyen az esküvőd.
Ez a Ti nagy napotok, ezért a Ti elképzelésetek szerint kell, hogy alakuljanak a dolgok. Ne foglalkozz azzal, hogy mi a szokás, hogy mások ezt hogyan csinálják, hogy a szüleid idejében ez hogyan zajlott. Ma már nem azok az idők járnak, és teljesen normális, ha vőfély helyett ceremóniamestert, vagy zenekar helyett DJ-t akartok.

2, Ne legyen lelkifurdalásod amiatt, ha nem felelsz meg mások elvárásának. Ilyenkor nagy a nyomás, mindenki szeretne ellátni "hasznos tanácsokkal", és sokan el is várják, hogy megfogadd ezeket. De hidd el, akkor sem fog semmi rossz történni, ha nem ezek szerint cselekszel. 

3, Delegáld a feladatokat. Tudom, hogy elsőre nehezére esik az embernek kiengedni az irányítást a kezéből, főleg ha olyan maximalista, hogy csak az általa elintézett dolgokban biztos, de hidd el, egyedül nem lehet mindent kézben tartani. És amúgy sem szégyen segítséget kérni.

4, A lehető legtöbb dolgot próbáld meg helyben elintézni. Ez alatt azt értem, hogy a virágokat, a tortát, a süteményeket helyben rendeld meg. Nem tűnik soknak a 10-20 km távolság, de amikor az utolsó pillanatban kell majd rohangálni mindenért, akkor az a minimális távolság is már túl sok lesz.

4.jpg


5, Ne aggódd túl a dolgokat
.
A vendégeitek nem 5 évesek, akiknek minden lépésüket előre meg kellene tervezned. Legyen az ő dolguk az, hogy hogyan jutnak el az esküvőre. Neked 1000 másik dologgal kell majd foglalkoznod, amik ennél sokkal fontosabbak. Aki el akar jutni, az úgyis el fog jutni az esküvőre.

6, Ne halogasd az elintézendő feladatokat, különben úgy jársz mint én, hogy az esküvő előtti napon, még este 11-kor is a slide show-hoz fogod válogatni a képeket. Úgy is lesz egy pár olyan teendő, amire nem gondolsz, és az utolsó pár napban kell megoldani, így azokat, amiket előre tudsz, intézd el időben.

7, A lehető legtöbb szolgáltatóval köss szerződést. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egy szóbeli megállapodás alapján fél - egy év távlatából már nem fogsz emlékezni a megbeszélt árakra, a fizetési feltételekre, és arra, hogy pontosan mit kapsz majd a pénzedért. A szerződésben viszont egyértelműen benne van minden.

8, Ha bárkinek előleget adsz, arról mindenképpen írjatok valamilyen átadás-átvételi papírt, nehogy a későbbiekben elfelejtődjön, és kétszer kelljen kifizetned valamit.

9, Nyiss egy külön mappát és abban gyűjts minden fontos dolgot az esküvővel kapcsolatban. Mi az árajánlatokat, a szerződéseket, a fizetési bizonylatokat, az utalásokról kapott banki igazolásokat és még a kinyomtatott e-maileket is egy helyen tároltunk. Óriási könnyebbség volt, hogy ha kellett valami, akkor egyből tudtuk, hogy hol kell keresnünk.

 

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezeket a tippeket. Ha esetleg eszetekbe jut bármi a témával kapcsolatban, írjátok meg bátran!

lablec.jpg 

Ha pedig érdekelnek még további esküvőszervezési tippek tőlem, akkor itt meg tudjátok nézni a sorozat korábbi részeit:

 - Esküvői menetrend összeállítása

 - 9 hónappal az esküvő előtt: a színek és a stílus kiválasztása

 - 6-9 hónappal az esküvő előtt: tippek a menyasszonyi ruha kiválasztásához

 - 4-6 hónappal az esküvő előtt: a meghívó

 - Ezt (ne) vedd fel egy esküvőre

 - 9 dolog, amit másképp csinálnék az esküvőmön

 - A nagy kérdés: Ki állja a koszorúslányok ruháját?

 - Olvasói levél: Mit csinálnék másképp az esküvőmön?

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr1013846508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása