A NAGY KÉRDÉS: KI ÁLLJA A KOSZORÚSLÁNYOK RUHÁJÁT?
2018. június 21. írta: K. Virág Viki

A NAGY KÉRDÉS: KI ÁLLJA A KOSZORÚSLÁNYOK RUHÁJÁT?

Jó néhány témát érintettünk már itt a blogon az esküvővel kapcsolatban, a koszorúslányokról viszont eddig még nem esett szó. Egy korábbi bejegyzésből már tudhatjátok, hogy a mi esküvőnkön nem voltak koszorúslányok, ezt utólag meg is bántam egy picit, most viszont az egyik leggyakrabban feltett kérdést szeretném körüljárni, mégpedig, hogy ki állja a koszorúslányok ruháját? 

bride-2679319_1920.jpg

Amikor az ember kislányként álmodozik a saját esküvőjéről, akkor valószínűleg habos-babos ruhában képzeli el magát, királyi pompa közepette. A fejében már többször is lejátszotta azt a jelenetet, ahogyan az egyforma ruhába öltözött koszorúslányok felvezetik őt a templomban, és már az is megvan, hogy milyen klassz pózokban fognak majd fotózkodni. 

Aztán végre eljön a lánykérés pillanata, a barátok is megtudják az örömteli hírt, a menyasszony pedig felkéri a leendő koszorúslányokat, amit persze a legtöbben örömmel fogadnak. Tök happy minden és mindenki, egészen addig, amíg el nem jön a ruhapróba ideje, a menyasszony kiválasztja a koszorúslányok ruháit, majd közli hogy mindenki állja a sajátját. A koszorúslányok persze ilyenkor már nem fognak visszakozni, benyelik a fejenkénti 30-40 ezer forintos kölcsönzési költséget, és eldöntik, hogy ez volt az utolsó koszorúslánykodás, amit elvállaltak. Ez egy megtörtént sztori, ami ugyan nem velem esett meg, de kellőképpen felháborított ahhoz, hogy elmondjam róla a véleményem. 

Prom Dresses Pickedresses

Anyagi kérdésekről nyilván senki sem szívesen beszél, azt viszont tudjuk, hogy egy esküvő nagyon-nagyon sokba kerül. Még akkor is, ha nem a legfancybb helyen, a legmenőbb tervezők ruháiban vonul fel a pár. Biztosan ti is hallottátok már azt, hogy ha bárhol elejtitek azt a szót, hogy esküvő, hirtelen minden 2-3x annyiba kerül. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni, vagy harcolsz ellene, és magad intézel mindent az utolsó szalvétáig, vagy elfogadod a tényt, és fizetsz. Tudom, hogy nagyon sokan inkább megtartják szűk körben az esküvőt egy vacsorával egybekötve, nyilván azzal sincsen semmi gond, de mi úgy voltunk a férjemmel, hogy még ha sokkal többe is kerül így, szeretnénk, ha mindenki, aki közel áll hozzánk, ott lehetne. Hiszen egyszer van az ember életében (jó esetben) ilyen alkalom. 

Ezt a kis kitérőt csak azért meséltem el, mert én magam is tudom, hogy nagyon sokba van egy esküvő, és ha ehhez még hozzáveszünk mondjuk 5-10 koszorúslány ruhát is, az több százezer forinttal is megnyomhatja a költségeket. Sokan éppen ezért úgy vannak vele, hogy nekik így is sokba van az esküvő, a koszorúslányok ruháit már egyszerűen nem tudják beleszorítani a költségvetésbe. Önmagában ez még nem is olyan nagy probléma, csak tudni kell korrektül kezelni a helyzetet. 

wedding-3247585_1920.jpg

Én kétféle opciót tudok elképzelni ezzel kapcsolatban, ami természetesen nem szentírás, de úgy gondolom, hogy még mindig jobb megoldás, mint a fenti eset.

1, Ha mindenképpen azt akarom, hogy abban a ruhában legyenek a koszorúslányaim, amit én kiválasztok nekik, akkor kötelességemnek érzem azt kifizetni, akármennyibe is kerül. Mert könnyű másnak a pénztárcájával választani bármit is. Egyáltalán nem tartom korrekt dolognak azt, hogy több tízezer forintos kiadást varrjak bárkinek a nyakába ilyen módon. Főleg úgy, hogy még csak a ruhánál tartunk. 

2, Ha viszont egyáltalán nem fér bele a keretbe a koszorúslányok ruháinak a finanszírozása, akkor azt mondom, hogy figyeljetek lányok, nagyon szeretném ha ti lennétek a koszorúslányaim. Nem lesz közös ruha, mindenki abban jön, amiben jól érzi magát és amiben szeretne. Egyet szeretnék kérni, hogy nagyjából hasonló színt válasszatok. És ezzel azt is el lehet kerülni, hogy valakire rákényszerítsünk egy olyan ruhát, ami előnytelen neki, és amiben egész nap feszengene. Hiszen hacsak nem teljesen egyforma testalkatúak, akkor nagyon nehéz lesz olyan fazont találni, ami mindenkin jól mutat.

Most pedig jöjjön néhány kedvencem, amit én szívesen viseltem volna koszorúslányként. Egyébként nekem ez teljesen kimaradt az életemből. Egyszer voltunk a férjemmel "első koszorús pár" ami annyit tett, hogy mi vonultunk be először a temploma és az anyakönyvvezetőhöz. Ha jól tudom a hátterét, azokat választják első párnak, akik már régóta együtt vannak, és közel állnak az esküvőhöz. Mi akkor még legalább 8 évre álltunk tőle, de minden esetre egy jó élmény maradt a számomra. :D Én akkor egyébként saját ruhában "vonultam fel".

Na de jöjjenek a koszorúslányruhák. Mindegyik a Pickedress-ről való, a számokra kattintva azonnal eljuthattok a webshopba. 

1.png4.png7.png

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

 

Az, hogy hosszú, vagy rövid fazont érdemes-e választani, nyilván egyéni preferencia kérdése. Egy rövidebb ruhában könnyebb mozogni, és segédkezni, ha arról van szó. A hosszú fazonok viszont olyan gyönyörűen mutatnak, ezek olyan igazi koszorúslányruhák. Nekem valamiért a púderesebb és babakék színek tetszenek a legjobban, de egyébként minden ruhát megtaláltok legalább 30 különböző színben. 

 

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a véleményetek és a tapasztalatotok ezzel a témával kapcsolatban. Szerintetek kinek illik állni a koszorúslányok ruháit?

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr9614061031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása