6 karácsonyi ajándékötlet gyerkőcöknek a kedvenc hazai alkotóimtól
2020. november 22. írta: K. Virág Viki

6 karácsonyi ajándékötlet gyerkőcöknek a kedvenc hazai alkotóimtól

Világ életemben a december volt a kedvenc hónapom, és amióta megszülettek a lányok, minden évben egyre jobban várom ezt az időszakot. Az idei lesz a 2. olyan karácsonyunk, amit már velük együtt töltünk itthon, és a tavalyiból tanulva, most jóval korábban elkezdtem hangolódni az ünnepekre. Hetek óta a Pinterestet bújom, hogy fejben végre összeálljon a karácsonyi dekor, közben pedig elkezdtem összeírni a karácsonyi ajándéklistát is.

Első körben a hazai alkotók munkái között szemezgettem, és eldöntöttem, hogy idén a lehető legtöbb ajándékot magyar márkáktól és kézművesektől fogom beszerezni, hiszen így nemcsak abban lehetek biztos, hogy a szeretteim különleges és szívvel-lélekkel készült egyedi ajándékot kapnak, hanem ezzel az alkotók munkáját is támogatom.

A mai posztban 6 olyan magyar vállalkozó anyuka munkáját szeretném nektek bemutatni, amiket én magam is ismerek és szeretek, és amiket szívből tudok ajánlani Nektek is, hiszen tudom, hogy igazán különleges, értékes és időtálló az, amit alkottak.

 

Baba-mama naplók - Poronty Products

img_4060_1.JPG

A Poronty Products neve valószínűleg a legtöbb kisgyermekes anyuka számára már ismerősen cseng. A márka mögött egy hihetetlenül kedves anya-lánya páros áll, akik olyan mamiknak készítenek naplókat, akik szeretik az igényes, szép és szívet melengető dolgokat. Amikor a baba-mama naplójuk után megjelent az Arany mondatok, eldöntöttem, hogy ha odáig érünk a lányokkal, akkor ezt biztosan be fogom nekik szerezni. De, hogy mi is ez valójában, és miért olyan különleges? Ebbe a helyes kis emlékkönyvbe összegyűjthetjük gyermekünk első szavait, hablatyolásait, és vicces mondásait. Aztán 10-20-30 év múlva jókat mosolyoghatunk, miközben felelevenítjük a régi szép emlékeket. De nemcsak az emlékek megőrzésében lesz hű társunk az Arany mondatok, hanem akár dekorációként is használhatjuk, hiszen ez a csodaszép, letisztult könyvecske minden babaszoba polcán jól mutat. A 90 oldalas Arany mondatok tökéletes társa Az első 2 év babanaplónak, és tökéletes ajándék minden grafomán anyukának, aki szeretné megörökíteni gyermeke személyiségének kibontakozását.

  

Szivárvány dekorációk - Mini Szivárvány Műhely

img_4140.JPG

Az utóbbi években itthon is egyre divatosabbak a különböző szivárványos kiegészítők a gyerekszobákban. Nem csoda, hiszen ezzel a kedves mintával könnyedén fel lehet dobni a legegyszerűbb tereket is. Emellett pedig a gyerekek ösztönösen kapcsolódnak hozzájuk, hiszen rengeteg mesében különleges motívumként jelennek meg a szivárványok. A Mini Szivárvány Műhelyben egyedi, kézzel készített dekor szivárványok készülnek modern, letisztult stílusban. Kamilla az első szivárványt kislányának készítette, most pedig már más gyerkőcök szobáját is segít színesebbé varázsolni szivárványaival. Ezek a helyes kis díszek egyébként nemcsak faldekorációként használhatók, hanem akár ajtóra, vagy ablakba is akaszthatók. A Mini Szivárvány Műhelyben többféle méretű és színkombinációjú szivárvány kapható, így biztosan mindenki megtalálhatja a szívéhez és a gyerkőce szobájához leginkább illő darabot. Ez mondjuk nem lesz egyszerű, mert Kamilla minden munkája valódi csoda. Ha igazán szemet gyönyörködtető látványra vágytok, akkor nézzetek be hozzá Instagramon is. 

 

Névre szóló textilfigurák - Pindi Handmade

img_4085.JPG

Melyik gyerkőc ne örülne egy pihe-puha ölelni való kis játszópajtásnak? A Pindi Handmade műhelyében gyönyörűbbnél-gyönyörűbb ölelgetni való, egyedi, névre szóló textilfigurák és babaszoba kiegészítők készülnek. Ebbe a cuki őzikébe azonnal beleszerettem, amikor szembe jött velem az Instagramon, de Beus többi munkája is legalább ilyen gyorsan belopja magát a gyerekek és a felnőttek szívébe. Akár kislánynak, akár kisfiúnak kerestek ajándékot, a nyuszik, mackók és koalák között biztosan megtaláljátok az ajándékozotthoz leginkább illő darabot. Már csak azért is, mert a név mellett az állatka ruháját is ki tudjátok választani. Ha pedig olyan meglepetést szeretnétek adni a piciknek, ami nemcsak szép, de hasznos is, akkor mindenképpen nézzétek meg Beus gyógyító – nyugtató sópárnáit. A himalájai sóval és különböző gyógynövényekkel töltött párnák amellett, hogy segítenek a gyerkőcöknek a jobb alvásban, megfázás, köhögés, influenza, fül- vagy arcüreggyulladás, pocakfájdalom és fogzás idején is nagy segítségére lesznek az egész családnak.  

  

Natúrkozmetikumok babáknak és mamáknak - HerbArting

img_4138.JPG

Szülőként az ember mintha egy teljesen más univerzumba csöppenne. Hirtelen ráeszmél, hogy a környezetében lévő, napi használatú dolgok mennyi káros anyagot tartalmaznak, és egyik napról a másikra elkezdi kutatni a természetes, natúr és bio minősítésű termékeket. Nincs ez másként a kozmetikumokkal sem, főleg, ha érzékeny bőrű is van a családban. A HerbArting márka nekik szeretne segíteni 100%-ban natúr kozmetikumaival. Zsófi, a márka megálmodója a legkisebbekre is gondolt, így már egészen újszülött kortól használható termékek is vannak a kínálatukban. Csupa olyan kence, amik egyébként is megtalálhatóak minden kisgyermekes háztartásban: popsikenőcs, fürdetőkrém, babatestápoló, sampon, és még sok-sok ápoló, nyugtató bőrápoló. A legnépszerűbb termékekből előre összeállított csomagokat is találtok náluk, amik akár egyből mehetnek a karácsonyfa alá, hiszen helyes kis díszcsomagolásban érkeznek. A HerbArting termékek amellett, hogy magas gyógynövény-tartalommal bírnak, kifejezetten sokoldalúak, hiszen egy-egy termék többféle területen is használható. A lanolinos-ligetszépeolajos popsikenőcs például használható ekcémára, de akár a baba kezét és arcát is ápolhatjátok vele. A gyerkőcök mellett Zsófiék a felnőttekre is gondoltak, szóval akkor is érdemes benézni hozzájuk, ha éppen magatoknak vagy a párotoknak kerestek valamilyen bőrápoló újdonságot.

 

Gyerekbarát akril fali tükör - Wood Art Decor

img_3422.JPG

A Wood Art Decor akril falitükrei tipikusan olyan ajándékok, amiknek az anyukák és a gyerkőcök is egyaránt örülnek. A letisztult, skandináv stílusú biztonsági tükrök amellett, hogy élvezetes játékot biztosítanak a kicsiknek, dekorációként is tökéletesen megállják a helyüket a gyerekszobában. Mi a babatükrökkel akkor ismerkedtünk meg, amikor a lányok 14 hónaposak voltak, és éppen kezdték felfedezni saját magukat. Emlékszem, hogy már abban az időben is imádták nézegetni magukat és egymást ezekben a helyes kis tükrökben. De nemcsak játékhoz, hanem játékos tanuláshoz és fejlesztéshez is használhatóak. Mi például a testrészek gyakorlásánál mindig elővettük, mert így rögtön látták saját magukon is, amit éppen mutattam nekik. A Wood Art Decor kínálatában 6 különböző kollekciót találtok, vannak kimondottan fiús és lányos, illetve „uniszex” tükrök is, úgyhogy tényleg minden babaszobához és minden gyerkőc ízléséhez megtaláljátok náluk a megfelelő darabot.

 

Életvidám porcelánok - Szizi Művek

img_4121.JPG

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy mindannyiunk környezetében vannak olyan gyerekek, akik nem szeretnek enni. Vagy legalábbis nem nagyon bírnak megülni egy helyben az étel mellett. A Szizi Művekben készülő tányérok pont ezért születnek meg, hogy a gyerekeknek is élmény legyen a közös családi étkezés. Ildikó szívét-lelkét beleteszti a tányérokba és poharakba, hiszen minden darabot aprólékos munkával, kézzel fest. Ezekkel a vidám, bohókás étkészletekkel pedig nemcsak élvezetes lesz az étkezés, hanem megkapjuk annak a lehetőségét is, hogy ne csak ünnepnapokon üljünk szépen megterített asztal köré. Hiszen egyszerű hétköznapból jóval több van, és ilyenkor van a legnagyobb szükség arra, hogy az étkezés egy igazi testi-lelki feltöltődés legyen. Ildikó műhelyében a gyerekeknek szánt étkészletek mellett januártól újra elérhetőek lesznek az emlékőrző tányérok is. Legyen szó óvodai ballagásról, kerek születésnapról, vagy egy meghatározó mérföldkőről, a Szizi Művekben minden alkalomra találunk megfelelő ajándékot.

Remélem, hogy tudtam nektek segíteni az ötletelésben, és találtatok a fenti listában olyan kincset, amivel meglephetitek valamelyik gyerkőcöt a rokonságban vagy a baráti társaságban. Ha ismertek olyan alkotót, aki nem szerepel a listában, de szerintetek érdemes lenne másoknak is megismerni a munkáit, akkor nyugodtan osszátok meg kommentben. Én pedig hamarosan jövök egy újabb ajánlóval, amiben olyan hazai alkotók munkáit szeretném veletek megismertetni, amikkel a család felnőtt tagjainak tudtok kedveskedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr4516294032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása