PRAKTIKUS BABA-MAMA HOLMIK ALIEXPRESS-RŐL
2020. február 16. írta: K. Virág Viki

PRAKTIKUS BABA-MAMA HOLMIK ALIEXPRESS-RŐL

Gyakorló anyukaként az Aliexpress-t már nemcsak arra használom, hogy magamnak mindenféle apróságot beszerezzek onnan, hanem a lányoknak is sok praktikus dolgot sikerült már rendelnem, az itthoni árak töredékéért. Persze volt néhány mellényúlás is, de ez benne van a pakliban, ha az ember online rendel. A mai bejegyzésben viszont azokat a hasznos és praktikus baba-mama holmikat gyűjtöttem össze, amiket bátran merek Nektek is ajánlani. 

 

5_tapszer_tarolo.jpg

Tápszeres babák mellett óriási segítség egy ilyen 3-as felosztású tápszertároló dobozka, amibe előre ki lehet adagolni a megfelelő mennyiséget, így etetésnél már nem kell tölteni az időt a méregetéssel. Ez nemcsak otthon nagy segítség, hanem akkor is, ha például úgy kell kimozdulnotok a babával, hogy biztosan becsúszik egy vagy több etetés. Mivel nekünk SOS kellett anno, én beszereztem egy MAM-osat is az egyik helyi bababoltban, kb 2.500 Ft-ért. Abba valamivel több fér, mint ebbe az Ali-s verzióba, de összességében én azt tapasztaltam, hogy nem érdemes 5x annyit kifizetni érte. Az ár mellett az szól még egyébként az Ali-s doboz mellett, hogy ez sokkal biztonságosabban záródik, így táskába dobva kisebb az esély arra, hogy kiömlik belőle a tápszer. Vagy bármilyen más nasi, mert a későbbiekben, amikor már szilárdat is eszik a baba, simán lehet bele tenni például babakekszet, vagy gyümölcsöt, és így biztonságosan magatokkal tudjátok vinni akár játszótérre, akár ha vásárolni mentek, vagy ha egy hosszabb útra készültök. 

 

Ha már elkezdtétek a hozzátáplálást, akkor érdemes lehet kipróbálni ezt a lyukacsos fejű etetőcumit, aminek a fejébe bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt bele lehet tenni, a baba pedig könnyedén ki tudja belőle szívogatni. Szerintem több szempontból is nagyon praktikus ez az etetőcumi, egyrészt azért, mert ebből nem tudnak túl nagy falatot megszerezni egyszerre a babák, így a fulladás veszélye szinte teljesen ki van zárva, másrészt pedig a kézügyességet és a szem-kéz koordinációt is fejleszti. Mi naranccsal, banánnal, körtével és barackkal próbáltuk, ezekkel teljesen jól működött. Fogzás idejére egy extra tipp, hogy ha hűtött gyümölcsöt vagy zöldséget tesztek bele, akkor valamilyen szinten a fájdalmat is enyhíti.

 

Akármennyire is elővigyázatosak és alaposak vagyunk, és akármennyire is odafigyelünk, az etetés bizony "kosszal" jár még akkor is, amikor még csak pépekkel próbálkozunk. Arról meg már nem is beszélve, amikor a gyerkőc elkezd önállósodni, és kézzel akar mindent megenni. A lányok (és gondolom sok más gyerek is) imádnak az etetőtácán tapicskolni, szétnyomkodják az ételt majd úgy szétkenik rajta, hogy sokszor könyékig tiszta zsíros, olajos mindkettőjüknek a felsője. Erre egy szuper megoldás ez a belebújós előke. Nyakban ugyan úgy kötődik, mint egy sima szakállka, az eleje hosszú és vízlepergetős anyagból készült, így a tisztítása egy nedves szivaccsal pikk-pakk megoldható, a karjai pedig valami furcsa susogós anyagból készültek, ami nem engedi át a zsírt és az egyéb ételmaradványokat. Én már a pépes étkezéseknél is bevetettem, amikor még az autós hordozóban etettem a lányokat, viszont akkor még nem sok értelme volt és nem is igazán vált be, mert össze vissza hajlott mindenfelé az elülső anyag. Most viszont, hogy már "önállóan" esznek, tényleg aranyat ér, mert nem kell minden étkezés után átöltöztetnem őket. Azt nem mondom, hogy ők túlságosan rajonganak érte, de azt a 20-30 percet azért kibírják benne. 

 

Szintén a tápszeres időszakban lehet nagy segítség a cumisüveghez való hőtartó tasak. Bár itthon is lehet kapni a Pepcoban 1.000 - 1.500 Ft körül, akkor éppen sehol nem volt belőle, amikor nekünk kellett volna, így végül megrendeltem Aliexpressről. A miénk nem annyira vastag falú, így nyilván nem is tartja meg olyan sokáig a hőt, mint a Pepcos változat, viszont a táskában pont ezért sokkal kisebb helyet foglal, szóval ha ti is hely szűkében vagytok, akkor lehet, hogy ez jobban be fog nektek válni. Ezt egyébként én kétféleképpen is használtam. Egyrészt, ha úgy indultunk el itthonról, hogy tudtam, hogy hamarosan meg fognak éhezni a lányok, akkor már előre felmelegített vizet öntöttem a cumisüvegbe, azt betettem ebbe a tőtartó tasakba és útközben csak hozzá kellett öntenem a tápszert a kis adagoló edénykéből. Másérszt pedig, ha nem ették meg rögtön a kész tápszert, akkor ebben egy picit még tudtam húzni a felhasználási idején anélkül, hogy újra kellett volna melegítenem.

 

Ezt a hatalmas méretű játszószőnyeget akkor vettük, amikor a lányok már a felállást gyakorolták, és a korábbi kis méretű ikres játszőszőnyeg folyton felgyűrődött és elestek benne. Akkor még extra bevezető áron lehetett kapni, én valami 6.000 Ft körül jutottam hozzá, azóta már csak drágábban láttam belőle, viszont még mindig jóval olcsóbb, mint itthon. Tényleg hatalmas méretű, 180*200-as, ezen két gyerek + egy felnőtt simán elfér. Nagyon kényelmes ülni és feküdni rajta, nem ereszti át a hideget, a mintája is nagyon szép, és ahogyan a képen is láthatjátok, nagyon kicsire össze lehet hajtani, úgyhogy picike lakásba is ideális. És mivel "ragadós" gumiszerű a felülete, nem lehet elcsúszni rajta, és nem is tud felgyűrődni maga a szőnyeg sem. Nagyon jól bírja a strapát, nálunk a lányok szandálban szaladgálnak rajta már vagy 3 hónapja, és még semmi baja nincs. Azzal viszont vigyázni kell, hogy nem szabad nehéz, éles dolgot (pl. kiságy lába) rátenni, mert úgy könnyen sérül az anyag. 

 

Amikor a lányok már biztonságosan fel tudtak állni, rájöttek, hogy milyen jó móka a fiókokat és a szekrényeket kinyitni, hiszen sok érdekes dolog van bennük, amiket ki lehet pakolászni. Szerencsére már jó előre felkészültünk erre a helyzetre és beszereztünk ilyen kis ráhajtós szekrényzárakat. Itthon is lehet kapni ugyanezt a típust, sokkal-sokkal drágábban, szóval én azt javaslom, hogy ha nem azonnal kell, akkor inkább Aliexpressről szerezzétek be. Ha megfelelő magasságba teszitek, akkor teljesen gyerekbiztos. Mindkét végén egy-egy ragacsos tappanccsal lehet rögzíteni, amik szerencsére masszívan tartják magukat. Azt nem tudom, hogy az eltávolítása mennyire lesz egyszerű és nem kell-e majd esetleg a ragasztót vakargatni a bútorokról, de egyelőre nekünk most ez a legbiztosabb megoldás.

 

Ha szoktatok babakocsizni, akkor biztosan tetszeni fognak nektek ezek a kis kampós akasztók, amiket ha a babakocsi tolókarjára rögzítetek, meg tudjátok növelni velük a kocsi tárolókapacitását. Egy-egy táska, szatyor, esetleg a nagyobb tesó motorja egy rögzítővel felkötve simán elfér rajta, és olyan, mintha plusz egy kezet növesztettetek volna.

 

Ahogy látjátok, tényleg érdemes az Aliexpress baba-mama részlegen is szétnézni, mert jó minőségű, megbízható és praktikus dolgokat is lehet kapni az itthoni árak töredékéért. Nyilván, ha azonnal kell valami, akkor ez nem opció, de ha szeretnétek spórolni, akkor érdemes előre informálódni barátoktól vagy akár baba-mama csoportokban más anyukáktól, hogy az egyes életszakaszokban mikre lesz (lehet) majd szüksége a babátoknak. Én pedig hamarosan jövök egy Ali-s játékajánlóval és egy anti kedvences listával, úgyhogy érdemes lesz visszalátogatnotok.

 

Ha tetszett a cikk, bátran oszd meg másokkal! Ha pedig belesnél egy ikres anya mindennapjaiba, akkor kövesd az Inspirál-lak blogot Instagramon és Facebookon is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr915463270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása