A LEGMENŐBB ŐSZI KISMAMA OUTFITEK
2018. szeptember 08. írta: K. Virág Viki

A LEGMENŐBB ŐSZI KISMAMA OUTFITEK

Bár a várandósság az egyik legcsodálatosabb időszak egy nő életében, azért megvannak a maga nehézségei is. Az egyik ilyen például az öltözködés. Ha valaki úgy vág neki a terhességnek - mint én - hogy nem szeretne túlságosan sokat költeni kismama ruhákra, hanem inkább megpróbálja kihozni a lehető legtöbbet a már meglévő ruhatárából, akkor azért kell némi trükközés, hogy kényelmes és változatos outfiteket tudjon összerakni. Ez szerintem az őszi és a téli időszakban a legnehezebb, hiszen a tavaszt és a nyarat még csak-csak át lehet vészelni a terhesség előtti  lengébb ruhákkal, de a hidegebb időre már biztosan be kell szerezni legalább egy kismama nadrágot és harisnyát, vagy leggingset. A jó hír viszont az, hogy ha megfelelően kombináljuk a ruhákat, akkor a szett többi részét simán meg tudjuk oldani a már meglévő darabokból. A Pinteresten rengeteg menő őszi kismama outfitet találtam, amik közül most megosztom veletek a kedvenceimet.

 

3ca9bf5b1e8df7ad11a1255de0751c51.jpg

 

Előbb viszont nézzük, hogy milyen ruhadarabokra lesz szükségünk, ha ősszel is divatosan akarunk öltözködni kismamaként.

 
Amit biztosan be kell majd szereznünk - kivéve, ha nem első várandósságról beszélünk - az a kismama nadrág (1), a harisnya (6) és a leggings (7). Ezeket nem nagyon lehet megúszni, cserébe viszont erre a 3 darabra egy egész őszi ruhatárat fel lehet építeni. Illetve ezek mellé szerintem még érdemes venni, egy haspántot, vagy derékvédőt (8) is, mert egyrészt ezzel a rövidebb pólóinkat is kismama-kompatibilissé tudjuk varázsolni, másrészt a fázósabbaknak ez plusz egy réteg ruha. 

Szükségünk lesz még néhány hosszabb derekú felsőre (12), ezekből a gumírozott derekúak a legjobbak, mert abban szépen nőhet a pocak. De ősszel simán hordhatók még a rugalmas anyagú ruhák (4) és tunikák (11) is akár egy leggingssel, vagy egy farmernadrággal, és a bővebb fazonú pulóverek (3). Ezek szerintem a legtöbb alap-ruhatárban megtalálhatóak, úgyhogy nem kell külön megvenni őket. Vagy ha vásárolunk is néhányat, akkor azokat a várandósság után is fogjuk tudni hordani.

Végezetül pedig már csak néhány apróság maradt, amikből nagy valószínűséggel szintén mindenkinek lapul otthon 1-1 darab. Ilyenek például a nagy, kötött sálak (2), amiket egy hűvösebb napon elég csak a vállunkra teríteni, és szuperül fel lehet velük dobni a legegyszerűbb összeállítást is. De a rétegezést meg lehet oldani egy melegebb kardigánnal vagy poncsóval (5) is, ha pedig még nincs túl hideg, akkor a régi (mű)bőrkabátunkat (10) is simán bevethetjük.

Lábbelik terén - a pocakunk méretétől függően - érdemes valamilyen belebújós cipőt (9) választani, hiszen egy idő után nagyon kellemetlen lesz minden egyes alkalommal leguggolni és bekötni. A kora őszi időkben erre a legjobb megoldás a balerina cipő, a slipon, a loafer és a mokaszin, hűvösebb időben pedig valamilyen belebújós vagy cipzáras csizma

alapruhatar3.jpg

 

Most pedig jöjjön néhány inspirációs ötlet, hogy hogyan lehet ezeket a ruhadarabokat a lehető legváltozatosabban kombinálni úgy, hogy a szettünk kényelmes és csinos is legyen. 

 

Tunika vagy hosszabb derekú felső

5c7766149290f6bf710891a2a8bc9b27.jpg8da57f3158108ea1bac588be2efcfa62.jpgcb35f172bb927320aee7f089c220f0cf.jpg

Amióta várandós vagyok, a tunika az egyik kedvenc ruhadarabom, mert kellően hosszú, így ápol és eltakar, de emellett a gömbölyödő pocakot is nagyon szépen kiadja. Ha elég hosszú fazont választunk, akkor elég lehet hozzá egy leggings (ennél kényelmesebb viseletet el sem tudok képzelni kismamaként), a rövidebb felsőket pedig hordhatjuk a kedvenc nadrágunkkal. Ez a ruhadarab nagyon jól rétegezhető, viselhetjük mellénnyel, kardigánnal, rövid kabátkával, sőt akár poncsóval is. 

 

Rugalmas anyagú ruha

b44374d2b0ed34b150d234d07a22a429.jpge2b91c01cc84262b4037be2887091e7c.jpg

Kismamaként sem kell lemondanunk a nőies és elegáns megjelenésről, csak egy jól megválasztott ruhára van hozzá szükségünk. A rugalmas anyagú darabok szépen követik a test vonalát, úgyhogy ha szeretnénk a kerekedő pocakunkra terelni a figyelmet, akkor ez egy szuper választás. Felsőrész tekintetében sokféleképpen variálható, de ez igaz a cipőre is. Ahogy látjátok, a lapos sportcipőtől kezdve a gumicsizmán át a magassarkú csizmáig szinte mindennel jól mutat. 

 

Bővebb fazonú pulóver

2162c51ef1cdd8f6e20c1e7a7574d677.jpge3daa548ce0c2ade01d088a6e04183fa.jpg

Talán a bővebb fazonú pulóverek azok, amikből biztos, hogy mindenkinek a szekrényében lapul otthon pár darab. Ezek azért nagyon praktikusak, mert a terhesség korai szakaszától egészen az utolsó hetekig tudjuk viselni. Kényelmesek és melegek, ami azért nem elhanyagolható szempont, emellett pedig jól beilleszthetők a lazább és az elegánsabb összeállításokba is. 

 

Ahogy látjátok, tényleg nem kell túlköltekezni ahhoz, hogy kismamaként is csinosak legyünk, csak egy kis kreativitásra és némi inspirációra van hozzá szükség.

 

Nektek melyik a kedvenc összeállításotok ezek közül?

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr5414227225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_sélli 2018.09.10. 18:42:10

A minimumot vegye meg mindenki ha megfogad egy tanacsot, mert ennel feleslegesebb penzkidobas a vilagon nincs. En is beleestem abba a hibaba, hogy par parktikus darabba -hiaba draga - erdemes beinvesztalni mert majd meg evekig hordom a gyerek utan... 0, azaz nulla darab ruhat hordok belole, es nem azert mert kihiztam vagy kifogytam. Mas elethelyzet- mas ruha. Mindent elajandekoztam, vagy a szekrenyben figyel hogy majd felveszem. Hahahaha :(
süti beállítások módosítása