Karácsonyi ajándékötletek hazai alkotóktól
2020. december 03. írta: K. Virág Viki

Karácsonyi ajándékötletek hazai alkotóktól

Tudjátok megvan annak a maga bája, ha az ember hazai alkotótól vásárol. Az az érzés, hogy a hőn áhított darab csak és kizárólag neked készült, hogy megismételhetetlen, hogy nincs belőle még egy, tényleg megfizethetetlen.

Amióta én magam is vállalkozó anyuka lettem, szívügyemnek tekintem a hazai kézművesek és márkák támogatását, és erre nem is lehetne jobb alkalom, mint a közelgő karácsony. Úgyhogy ismét összegyűjtöttem nektek 6 hazai vállalkozónőt, akik olyan különlegeset, olyan egyedit és olyan minőségit alkottak, amit egyik nagy áruházláncban sem találtok meg.

 

Emlékőrző ékszerek - T’aan Jewelry

1_ez.JPG

Mi lehetne személyesebb ajándék egy édesanyának a saját gyermeke nevét és születési kövét hordozó medálnál? Kétszeres anyukaként mondhatom, hogy egy ilyen ajándéktól szem nem marad szárazon, az már egyszer biztos. A T’aan Jewelry műhelyében készülő ékszerek életünk legszebb emlékeit és üzeneteit örökítik meg és öntik hordható formába. Ezek a finom és elegáns kiegészítők minden alkalomra megállják a helyüket, éppen ezért minden nő gardróbjában ott a helyük. Edit gondossága nemcsak az általa készített ékszerekben jelenik meg, hanem abban is, ahogyan bevonja a megrendelőit az alkotás folyamatába. Mindig nagy izgalommal nyitottam meg a tőle érkező leveleket, mert tudtam, hogy egy újabb apró részletet fed fel a készülő kis csodából. A T’aan Jewelry nyakláncok, karkötők, fülbevalók és férfiaknak szánt kiegészítők garantáltan megérintik az ajándékozott szívét, hiszen Edit minden szeretetünket képes beléjük önteni. Ha idén karácsonykor meglepnétek valakit egy díszdobozban érkező, egyedi T’aan Jewelry szeretetékszerrel, akkor fontos tudnotok, hogy december 13-ig tudjátok leadni a rendeléseteket úgy, hogy az biztosan megérkezzen a karácsonyfa alá.

 

Kézműves diós finomságok - Diófaktúra

img_4362.JPG

A gasztronómia szerelmesei egyenesen rajongani fognak a Diófaktúra kézműves diós és zöld diós kuriózumaiért, amik nemcsak finomak, hanem rendkívül egészégesek is. Ezek a különleges ízvilágú zölddió-befőttek, lekvárok és egyéb diós ínyencségek remekül illenek a karácsonyi asztal előételeihez, főételeihez és desszertjeihez, de baráti összejöveteleken is bátran bevethetitek őket, a sikerük garantált lesz. Melindáék elképesztő odafigyeléssel választják ki a termékeikhez legjobban passzoló alapanyagokat, úgy, mint a madagaszkári vaníliát, biocitromot, fahéjrudat és szegfűszeget, amik mind hozzájárulnak ennek a hagyományos, mégis ritka csemegének az ízvilágához. Az édestől az édes-savanyún keresztül egészen a sós ízvilágig találtok náluk különleges finomságokat, amikre a csodaszép díszdobozok teszik fel a koronát. A saját családi fotóval is kérhető kézműves dobozok tökéletesek lehetnek akár a nagyszülőknek karácsonyi ajándék gyanánt, ugyanis a környezettudatosság szellemében ezek a dobozok a későbbiekben tárolóként is használhatóak. Így az ajándékozottnak még évek múlva is mosolyt csalhattok az arcára egy ilyen különlegesen finom ajándékcsomaggal.

 

Személyre szabott lábtörlők - Egyedi lábtörlők

img_4241.JPG

Amikor a nyár közepén beköltöztünk a családunkkal a félig kész lakásunkba, egy csinos kis bevásárlólistánk volt azokról a holmikról, amik ugyan nem voltak égetőek, de mindenképpen kellettek ahhoz, hogy otthonos legyen a családi fészek. Szépen lassan sikerült beszereznünk mindent, kivéve egy valamit: a lábtörlőt. Egész egyszerűen az összes lakberendezési áruházban kapható darabtól a hideg rázott, és így jutottunk el oda, hogy novemberben még mindig ott árválkodott a lista végén ez az egy tétel. Szóval gondolhatjátok, hogy micsoda megváltás volt, amikor rátaláltam Mónikára és az Egyedi Lábtörlőkre. Náluk végre sikerült a saját elképzelésünknek megfelelő darabot elkészíteni, ami nemcsak kedves, de minket is tökéletesen szimbolizál. Jó-jó, de ajándékba? Naná! Ha eddig karácsonyi ajándékötletként nem gondoltatok erre a szuper hasznos kiegészítőre, akkor ideje benéznetek hozzájuk, mert a weboldalukon rengeteg ötletet találtok olyan menő, vicces és cuki feliratokkal, mint például: Barátok bármikor, rokonok időpontra, vagy Szép cipő! Kár, hogy le kell venned. De nemcsak lábtörlőket, hanem egyedi, névre szóló karácsonyi gömböket, és ajtódíszeket is készítenek, szóval, ha olyan valakinek kerestek ajándékot, aki szereti a különleges, személyre szabott lakásdekorációkat, akkor náluk biztosan megtaláljátok számára a tökéletes ajándékot.

 

Egyedi, kézzel készített hangulatlámpák - TinwiLight
lamp-templom-hoeses-153657.jpg

És ha már a lakberendezési ajándékoknál tartunk, akkor mindenképpen szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Szikrácska hangulatlámpáit, amik mesebeli fényekkel töltik meg tereket. Az érdekes mintáknak köszönhetően Vica lámpái nemcsak sötétben varázslatosak, hanem nappali fényben is igazi kis ékkövei lehetnek az otthonunknak. A lámpák különlegessége, hogy egészen apró mintákat is precízen meg tudnak jeleníteni, így akár kedvenc fényképeteket is életre tudjátok kelteni általuk. A Szikrácska weboldalán rengeteg kész minta közül választhattok, de Vica egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósít. Sőt, ha szükséges, akkor az ötletelésben is segít. A kész lámpák között találtok karácsonyi hangulatúakat, esküvőre való darabokat, és gyerekszobába illő cukiságokat is. De a legjobb, hogy bármilyen minta mellett döntötök, a letisztult, fehér dizájnnak köszönhetően minden enteriőrben gyönyörűen fog mutatni a kiválasztott darab.

 

Mérföldkő lepedő és mami bögre – Pici Palánta

img_3757.JPG

Amikor szembe jött velem az Instagramon a Pici Palánta - Nem vagy egyedül feliratú bögréje, bevallom eléggé elérzékenyültem. Felelevenedtek bennem azok a végeláthatatlannak tűnő éjszakák, amikor a lányok még csak pár hetesek voltak, és felváltva keltek, szinte óránként, én pedig a kialvatlanságtól azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. Fogalmam sem volt, hogy vajon meddig fog tartani ez az időszak, vagy, hogy mikor fogok tudni 2 óránál többet aludni egyhuzamban. Így utólag látom, hogy mekkora szükségem lett volna akkor, hogy valaki azt mondja nekem: „Nem vagy egyedül!” És, hogy micsoda erő rejlik ebben a 3 szóban. Tudni azt, hogy van, akire bármilyen helyzetben számíthatunk, felbecsülhetetlen érzés. Ez a bögre lehet a támogatásunk jelképe, amivel kifejezhetjük egy számunkra fontos személynek, hogy mi mindig ott vagyunk mellette. És persze motiváció saját magunknak, ha úgy döntünk, hogy mostantól ebből fogyasztjuk a napindító tea vagy kávé adagunkat. Tökéletes ajándék lehet minden édesanyának, barátnőnek, testvérnek, de igazából bárkinek, aki közel áll a szívünkhöz. Bori egyébként kisbabáknak szánt mérföldkő lepedőket is készít, úgyhogy ha van csöppség a rokonságban vagy a baráti körben, akkor mindenképpen érdemes benéznetek a Pici Palánta műhelyébe.

 

 Környezettudatos tervezők– aterveződesign

img_4153.JPG

Grafomán, tervezőmániás és naplóimádó barátnőknek tökéletes ajándék lehet a Tervezd meg bullet journal. Alexandra, az atervezodesign és egy tündéri kislány anyukájaként környezettudatos, és 100%-ban újrahasznosított papírból készült termékeket készít a tervezés szerelmeseinek. Ez a kemény fedlapos, szövet borítású könyvecske letisztult eleganciájával igazi kincs a tervezőnaplók között. A belső kialakítása pedig végtelen lehetőséget ad a használatára. Feljegyezhetjük benne a nagyobb terveinket, projektjeinket, vezethetjük személyes-, vagy határidőnaplóként, de gyűjthetjük benne akár a kedvenc receptjeinket is. A napló mellett egyébként napi-, heti- és havi tervezőket, illetve üdvözlőlapot és matricákat is találtok az atervezodesign kínálatában. Ha a letisztult, modern dizájn mellett fontos számotokra a környezettudatosság is, akkor mindenképpen nézzetek szét náluk. Illetve akkor is, ha szeretitek a szép képeket, mert az Instagram oldaluk látványvilága is egészen elképesztő.

Bízom benne, hogy hasznos volt számotokra ez az ajánló, és találtatok a fenti alkotók között olyat, akinek a munkájával örömet tudtok szerezni valamelyik rokonotoknak vagy barátotoknak idén karácsonykor. Az gyerkőcöknek szóló ajánlót ITT tudjátok elolvasni, ha pedig van olyan hazai alkotó, akinek a munkáját szerintetek másoknak is meg kellene ismernie, akkor azt mindenképpen osszátok meg velünk kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr5216317014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása