EZÉRT ÍRJ MINDEN NAP HÁLANAPLÓT
2018. február 01. írta: K. Virág Viki

EZÉRT ÍRJ MINDEN NAP HÁLANAPLÓT

Sokszor hajlamosak vagyunk csak a rossz dolgokat észrevenni a környezetünkben. Nyilván mindenki életében vannak nehezebb időszakok, de ha ezt általánosnak vesszük, és folyamatosan azt hangoztatjuk, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk, és velünk csak rossz dolgok történnek, akkor ez így is lesz. Állandóan olyan dolgokon agyalunk, ami még nem a miénk, és közben meg észre sem vesszük azokat az apró csodákat, amik ott vannak körülöttünk, és amikért mások őrülten hálásak lennének. Csak egyszerűen ezeket olyan alapvetőnek és természetesnek vesszük, hogy fel sem tűnnek, és ezért nem is értékeljük őket túlságosan sokra. 

bbefb27ae08ba4321d79d0c0a49ac265.jpg


Bosszankodunk és irigykedünk azért, mert a szomszéd új autót vett, vagy éppen Thaiföldön nyaral, mi meg örülünk, ha a 20 éves kis roncsunkkal 3 napra le tudunk menni a Balatonra. De közben meg eszünkbe sem jut, hogy más mennyire örülne annak, ha lenne egy 20 éves roncsa, amivel le tudna menni a Balcsira és eltölthetne ott 3 napot.

Örök érvényű igazság, hogy az életben abból lesz több, amire sokat gondolunk. Legyen az akár a szeretet és a boldogság, akár a szomorúság és az elégedetlenség.

A hála az élet teljességét nyitja meg. (...) Egy egyszerű étkezésből lakomát tud varázsolni, egy házból otthont, idegenből barátot. /Melody Beattie/

Biztosan te is hallottad már párszor azt a "nagyon bölcs" mondást, hogy a baj mindig csőstül jön. De elgondolkodtál már azon valaha, hogy miért? Miért mondják ezt, és egyáltalán, miért hisznek ebben annyira az emberek? 

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ez az egyenlet nagyon könnyen megváltoztatható. Tennél egy próbát, vagy erre is csak azt mondanád, hogy ez egy baromság, és ez neked úgy sem fog sikerülni?

74474e9d8af563dfd5d49e9cecd64cdf.jpg

 
Egy héten keresztül próbáld ki, hogy esténként összeírsz 5 dolgot, ami abban a napodban jó volt, és amiért hálás vagy. Eleinte biztosan nagyon fura és talán nehéz is lesz. Lehet, hogy azt fogod mondani, hogy az adott napon semmi olyan dolog nem történt veled, amiért hálás lehetnél. De akkor se add fel, amíg össze nem írsz 5 dolgot.

Ha sikerült összegyűjtened, akkor pedig gondolj arra, hogy milyen lett volna a mai napod ezek nélkül. Ugye mennyivel másabbnak tűnik az egész ebből a megközelítéséből?

Ahogyan telnek a napok, azt fogod észrevenni, hogy egyre könnyebb lesz összeszedni az 5 apró örömforrást. (Ha belelendülsz, nyugodtan írj többet is akár!) Mert hirtelen elkezdesz koncentrálni a pozitív dolgokra. És minél jobban koncentrálsz, annál több jóságot fogsz észrevenni. 

Egy hét elteltével valószínűleg nem fog óriási változás bekövetkezni az életedben, de mégis sokkal boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és hálásabbnak fogod érezni magad. 

1499a40572acec40b76b4888adbd15da.jpg

Lehet, hogy csak olyan apróságnak tűnő dolgok fognak felkerülni a listádra, mint, hogy aznap ettél valami nagyon finomat, vagy le tudtál csípni magadnak a napból 15 percet, amíg csak magaddal foglalkoztál, vagy hogy olyan feladatot kaptál a munkahelyeden, amitől hasznosnak érezted magad, és amitől fejlődni tudtál. De gondolj bele, hogy mások ezért mit meg nem adnának.

Ez persze nem jelenti azt, hogy meg kell elégednünk a jelenlegi életünkkel, és nem lehetnek céljaink, nem vágyhatunk egy szebb, jobb és boldogabb életre. Dehogynem! Pont ez a lényeg. Hiszen ez a gondolkodásmód, és ez a hozzáállás fog segíteni abban, hogy elérjük a hőn áhított jövőt. Mert ez visz előre az életben. 

 

Szóval belevágsz?

A bejegyzés trackback címe:

https://inspirallak.blog.hu/api/trackback/id/tr8313619530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nanga Parbat 2018.02.18. 13:10:09

A gond ott van, hogy rendszerint egyetlen jó dolgot sem tudok megemlíteni a napjaimból. Semmit, amiért hálás lehetnék. SEMMIT. Szó szerint. Na, ilyenkor mi van?
süti beállítások módosítása